Tykkiläinen on aina tykkiläinen!

TYKin alumnit eli lukiostamme valmistuneet ovat tärkeä osa TYKin toimintaa ja olette aina tervetulleita vierailemaan entisessä koulussanne. Alumnit tuovat arvokkaan lisän koulun elämään alumnitoiminnan kautta ja ovat jatkamassa perinteitä ja edistämässä yhteisöllisyyttä kaikkien tykkiläisten kesken. Tykkiläinen on aina tykkiläinen!

Meitä kiinnostaa mitä entisille opiskelijoillemme kuuluu ja mielellämme otamme vastaan entisiä opiskelijoitamme kertomaan opinnoistaan ja töistään lukion jälkeen. Urapolkujen esittelyt ja omaan alaan liittyvät luennot ovat tärkeä ja kiinnostava tapa välittää tietoa entisten ja nykyisten tykkiläisten välillä.

Olisiko sinulla mahdollisuutta tulla kertomaan omasta työstäsi, urastasi tai opinnoistasi lukion jälkeen tai voisitko pitää luennon omaan alaasi liittyvästä aiheesta nykyisille lukiolaisille? Jos vastasit kyllä, täytä lomake Alumnit ja sinuun ollaan yhteydessä.

Pidämme Tykillä koulutusalaesittelyjä abeille loka-marraskuun aikana ja silloin otamme mielellämme monipuolisesti eri aloilla opiskelevia alumneja kertomaan opinnoistaan. Keväisin pidämme työelämäpäivän ykkösille ja kakkosille. Voit tarjoutua kertomaan omasta työpolustasi sinne. Lisäksi alumnit olette ympäri lukuvuoden tervetulleita vierailemaan eri aineiden oppitunneilla. 

Keräämme tällä hetkellä myös lyhyitä TYKin alumnien esittelyjä kotisivuillamme julkaistavaksi. Olemme kiinnostuneita aivan kaikenlaisista urapoluista. Nämä lyhyet esittelyt auttavat osaltaan nykyisiä tykkiläisiä hahmottamaan erilaisia mahdollisuuksia lukion jälkeen heidän pohtiessaan seuraavia askeleitaan.

Pyydämme lähettämään oman kuvasi ja vastaamaan seuraaviin kysymyksiin. Lähetä kuva ja teksti osoitteeseen outi.suominen@tyk.info. Olemme todella kiitollisia kaikille, jotka haluavat olla mukana kertomassa opiskelijoillemme omasta tiestään.

  • Mitä opiskelet tai mitä teet työksesi? Millainen oli polkusi kyseiselle alalle tai työtehtäviin?
  • Millaisia eväitä sait TYKistä jatko-opintoihin ja työelämään?
  • Mitä haluaisit kertoa nyt lukiossa opiskeleville?

TYKin alumnit ovat myös lämpimästi tervetulleita koulun tapahtumiin, joista tiedotetaan kotisivujen tapahtumakalenterissa.

Tervetuloa mukaan alumnitoimintaan!

”Olkoon tämä tulevinakin vuosina se koulu, jossa opiskelijoita kannustetaan samalla viisaudella kuin hyvä vanhempi kannustaa lastaan.

Olkoon tämä tulevinakin vuosina se koulu, jossa kasvaa ihmisiä, jotka hyväksyvät itsensä ja muut – juuri sellaisena.

Se koulu, josta ihmiset vievät nuo hyveet mukanaan maailmalle.”

– Joonas Nordman, TYKin ylioppilas vuodelta 2005 TYK125-juhlan puheessaan

Tutustu TYKin alumneihin

alumni Peppi Tervo-Hiltula

Peppi Tervo-Hiltula

2005
toiminnanjohtaja

Lue lisää

alumni Eero Saunamäki

Eero Saunamäki

1999
monipuolinen muusikko

Lue lisää

alumni Henna Hannonmaa

Henna Hannonmaa

2018
opiskelee luokanopettajaksi Oulun yliopistossa

Lue lisää

Tampereen yhteiskoulun seniorit ry

Tampereen yhteiskoulun entisten oppilaiden kokouksessa vuonna 1987 päätettiin perustaa koulun entisten oppilaiden yhdistys. Yhdistys merkittiin yhdistysrekisteriin vuonna 1990. Yhdistyksen tarkoituksena on sääntöjen mukaan “olla koulun entisten oppilaiden ja opettajien sekä nykyisen koulun yhdyssiteenä, lujittaa yhteistunnetta, ylläpitää kiinnostusta ja kiintymystä koulua kohtaan sekä koulun perinteiden vaaliminen”.

Meillä on sekä puitteiltaan että saavutuksiltaan sellainen yhteinen opinahjo, josta kannattaa olla ylpeä ja jonne on mukava palata verestämään muistoja ja katsomaan uutta. Tehdään yhdessä parhaamme kunniakkaan koulumme perinteiden vaalimiseksi! Lisää tietoja yhdistyksestä saa koulun kansliasta.

Tervetuloa mukaan Senioreiden joukkoon!

Ilmoittautuminen

Mukaan yhdistykseen pääset täyttämällä oheisen lomakkeen (muista täyttää myös postiosoitteesi) ja maksamalla vuosijäsenmaksun 20 euroa tai ainaisjäsenmaksun 120 euroa Senioriyhdistyksen tilille FI43 2094 1800 0276 75. Muista merkitä maksun yhteyteen oma nimesi.

TYKiin Seniorit