Tampereen Yhteiskoulun Säätiö

Hallitus ja johtokunta

Puheenjohtaja:
Riitta-Liisa Arpiainen
Varapuheenjohtaja:
Jyrki Mantere
Esittelijä:
Rehtori Tuija Flinck

Jäsenet

Marja-Leena Haapanen
Riitta Koskinen
Ilkka Pehkonen
Heidi Ruonala
Kimmo Sasi
Erkki Uitti

Koulun johtokuntaan kuuluvat edellisten lisäksi

Opettaja:
Harri Päiväsaari
Talouspäällikkö:
Taina Rimpelä
Opiskelijat:
Leonardo Belaic ja Lilja Huttunen

Säätiö ja johtokunta

Tampereen Yhteiskoulun Säätiö ylläpitää Tampereen yhteiskoulua. Säätiö on perustettu vuonna 1948 jatkamaan Tampereen Suomalaisen Yhteiskoulun Osakeyhtiön toimintaa. Osakeyhtiö oli Tampereen Suomalaisen Yhteiskoulun perustaja, ja se oli perustettu 20.6.1895. Peruskoulujärjestelmään siirtymisestä lähtien koulu on toiminut yksityisenä lukiona. Opetusministeriö on määrännyt vuonna 1991 Tampereen Yhteiskoulun Säätiölle erityisen koulutustehtävän, ilmaisutaito-opetuksen järjestämisen. Koulua kutsutaan nykyään Tampereen yhteiskoulun lukioksi, ilmaisutaidon erityislukioksi.  

Tampereen yhteiskoulu toimi vuoteen 2009 asti yhdessä kiinteistössä. Säätiö osti lisätilatarpeeseen entisen Tampereen Reaalilyseon kiinteistön naapuritontilta 3.9.2009 Suomen valtiolta.  

Tampereen Yhteiskoulun Säätiön hallitus vastaa lukiokoulutuksen järjestämisestä ja taloudesta. Säätiö omistaa koulukiinteistöt tontteineen ja rakennuksineen sekä kaiken irtaimiston pyrkien pitämään arvokiinteistöt ja välineistön mahdollisimman hyvässä ja tarkoituksen mukaisessa kunnossa. 

Tampereen yhteiskoulun johtokunnan tehtävänä on vastata koulun kasvatuksen ja opetuksen kehittämisestä sekä koulun, kodin ja muun yhteiskunnan välisestä yhteistyöstä sekä arvioida vuosittain koulun toimintaa ja koulutuksen vaikuttavuutta. 

Tampereen Yhteiskoulun Tuki ry.

Tampereen Yhteiskoulun Tuki, tuttavallisemmin naistoimikunta, on perustettu vuonna 1956 tukemaan koulun toimintaa. Yhdistykseen kuuluu kolmisenkymmentä naista ja se kokoontuu kerran kuukaudessa. Jäsenet ovat koulun entisiä oppilaita, entisten ja nykyisten oppilaiden äitejä ja muita aktiivisia kansalaisia, jotka haluavat toimia koulun hyväksi.

Yhdistyksen toiminnasta saadut tuotot jaetaan monenlaisina avustuksina. Yhdistys tukee erilaisia projekteja ja hankkeita sekä opiskelijoiden osallistumista opinto- ja kilpailumatkoille. Lisäksi opiskelijoille jaetaan keväällä stipendejä.

Uudet aktiiviset jäsenet ovat tervetulleita. Jos haluat liittyä mukavaan joukkoon, ota yhteys koulun kansliaan.