Tampereen yhteiskoulun lukio pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkosivua www.tyk.info ja se on laadittu 7.11.2021.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta.

Saavutettavuuden tila

Verkkosivusto täyttää pääosin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitetyt vaatimusten tasot A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Tampereen yhteiskoulun lukion verkkosivusto sisältää pääasiassa saavutettavaa sisältöä. Tarvittaessa voit pyytää apua tiedostojen avaamiseen (esim. pdf-tiedostot) koulun verkkosivuston HELPDESK-palvelun kautta täyttämällä tukipyyntö-lomakkeen tai ottamalla yhteyttä koulun IT-tukeen, jonka yhteystiedot löytyvät verkkosivustolta. Verkkosivulle liitetyt videot eivät ole tekstitettyjä.

Miten verkkopalvelun saavutettavuutta on arvioitu?

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut sivuston tekninen toteuttaja yhdessä koulun henkilökunnan kanssa. Jatkossa kerätään käyttäjäpalautetta myös sivun käyttäjiltä, erityisesti opiskelijoilta, opettajilta sekä huoltajilta.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussa?

Jos huomaat saavutettavuuspuutteen sivustolla, kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ilmoittaa mahdollisista puutteista olemalla yhteydessä Tampereen yhteiskoulun lukioon koulun verkkosivuston HELPDESK-palvelun kautta täyttämällä tukipyyntö-lomakkeen tai ottamalla yhteyttä koulun IT-tukeen, jonka yhteystiedot löytyvät verkkosivustolta.

Tietojen pyytäminen saavutettavassa muodossa

Mikäli koet, että et saa tarvitsemaasi sivuston sisältöä tai tiedostoa saavutettavassa muodossa, voit pyytää tietoja Tampereen yhteiskoulun lukiolta, jonka yhteystiedot löytyvät verkkosivustolta.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuuspuutteita, anna ensin palautetta meille. Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puh: vaihde 0295 016 000
Postiosoite: PL 150, 13101 Hämeenlinna