Hakuohjeet

Yhteishaku

TYKiin haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa Opintopolussa. Koulussamme ei ole erillistä ilmaisutaitolinjaa vaan kaikkien opiskelijoiden on mahdollista valita ilmaisutaito-opintoja.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan yhteishaussa perusasteen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella. Keskiarvon tulee olla vähintään 7,5, jotta voi tulla valituksi. Keskiarvoraja vaihtelee vuosittain. Aloituspaikkoja on 250.

Tervetuloa tutustumaan!

TYKin esittelyt ysiluokkalaisille

Järjestämme yläkoulujen oppilaille esittelyjä marras-helmikuussa. Esittelyihin voivat osallistua sekä ryhmät että yksittäiset vierailijat.  Esittelyssä TYK-lähettiläät ja opinto-ohjaaja kertovat TYKissä opiskelusta ja kierrättävät tutustumassa koulun tiloihin. Ryhmiin otetaan 50 tutustujaa kerrallaan. Tampereen seudun opinto-ohjaajat voivat ilmoittaa tutustujat opinto-ohjaajille toimitettujen Tampereen lukioiden ilmoittautumislinkkien kautta. Muut ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse Jarna Pasanen (etunimi.sukunimi@tyk.info).

Tapaaminen TYKin pääoven edessä (Hallituskatu 32, Pyynikin kirkkopuiston puolella, ei sisäpihalla).

Tutustu meihin

Selaile kotisivujamme ja seuraa meitä Instassa, TikTokissa ja Facebookissa ja tutustu TYKin sähköiseen opinto-oppaaseen ja lukuvuoden 2023-2024 vuosikirjaan, lukuvuoden 2022-2023 vuosikirjaanlukuvuoden 2021-2022 vuosikirjaan ja lukuvuoden 2020-2021 vuosikirjaan.

TYK - Koulurakennus

TYK sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Aleksanterin kirkkopuiston laidalla hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa.

Koulun tilat ovat kahdessa eri kiinteistössä, Tykissä ja Tyllissä, jotka ovat toistensa välittömässä läheisyydessä. Koulussa on hyvät ainekohtaiset opetustilat ja monia erikoistiloja, joista mainittakoon laboratoriot, video- ja äänitysstudio, radiostudio, musiikkiluokat, näyttämö valaistus- ja äänilaitteineen, ilmaisutaidon luokka, pimiö, keramiikkahuone, kirjasto, liikuntasali ja viihtyisä ruokala.