alumni Henna Hannonmaa

Henna Hannonmaa

opiskelee luokanopettajaksi Oulun yliopistossa

Alumni vuodelta 2018

Mitä opiskelet ja millainen oli polkusi kyseiselle alalle? Millaisia eväitä sait TYKistä jatko-opintoihin?

Hei! Olen Henna, 24-vuotias oululaistunut torniolainen. Opiskelen tällä hetkellä kolmatta vuotta Oulun yliopistossa luokanopettajaksi. Polkuni tähän hetkeen on ollut todella erikoinen, mutta arvokas. Valmistuin TYKistä vuonna 2018 ja silloin olin hyvin hukassa. En tiennyt yhtään mitä haluan tehdä tai mihin haluan mennä opiskelemaan. Päädyin kuitenkin hakemaan yhteishaussa luokanopettajalinjalle Rovaniemelle. En saanut paikkaa. Koin hyvin suuren pettymyksen, itkin monta päivää sekä koin itseni täydeksi luuseriksi, sillä olin ajatellut 100% varmuudella pääseväni kouluun. Siitä alkoi kunnon prosessi, että mitä nyt.

Kesäkuussa kuulin omalta tädiltäni, kuinka hänen ystävänsä lapsi oli mennyt töihin matkaoppaaksi. Tämä työ ei kuulostanut yhtään huonolta. Työskentely ulkomailla auringonpaisteessa houkutteli ja päädyin hakemaan Tjäreborgille ja yllätyksekseni pääsin sinne. Elokuussa 2018 menin opaskouluun Kreetalle ja tämän jälkeen suoraan ensimmäiseen kohteeseeni, Espanjaan Mallorcalle. Olin matkaoppaana noin puolitoista vuotta ja koin sekä kasvoin tuona aikana hyvin paljon. Näin monenlaisia eri maita sekä koin paljon erilaisista kulttuureista. Opin paljon uusia asioita itsestäni sekä siitä mihin oikeasti haluan mennä. Marraskuussa 2019 palasin takaisin Suomeen ja tiesin täysin mitä haluan tehdä. Haluan oikeasti olla luokanopettaja, joten tästä alkoi suuri puserrus pääsykokeiden kanssa. Hain luokanopettajaksi Ouluun ja pääsin sisään. Tämä ala on tuntunut täysin omalta jutulta ja olen myös hyvin kiitollinen pienestä hengähdystauosta, jonka sain lukion jälkeen.

Muistellessani omaa lukioaikaani huomaan, että olen kasvanut ihmisenä hyvin paljon siitä ajasta. Tulin TYKiin ulkopaikkakuntalaisena, jolla ei ollut yhtään ystävää. TYK oli minulle kuin toinen koti. Ihmiset siellä olivat aivan ihania ja edelleen olen yhteydessä hyvin monen kanssa. TYK antoi minulle hyvin paljon rohkeutta sekä iloa esiintymiseen tilanteessa kuin tilanteessa.

Mitä haluaisit kertoa nyt lukiossa opiskeleville?

Teille kaikille lukiolaisille haluan toivottaa isoja tsemppejä! Lukio on hyvin rankkaa aikaa niin koulun kuin vapaa-ajan vuoksi. Muistakaa kuitenkin, että ette ole yksin ja apua on aina tarjolla. Muistan itse kuinka Liisa-opo kertoi meille opotunnilla siitä, kuinka lukion jälkeinen polku ei koskaan ole suora, tai harvalla on. Ja itse mutkaisen polun kokeneena voin kertoa, että en olisi halunnutkaan sen olevan suora. Muistakaa, että jos ette pääse kouluun, se ei ole teidän syynne ja ette ole epäonnistujia, vaan se antaa teille tilaisuuden kokeilla jotain aivan muuta, joten NAUTTIKAA 🙂