alumni Eero Saunamäki

Eero Saunamäki

monipuolinen muusikko

Alumni vuodelta 1999

Mitä teet työksesi ja millainen oli polkusi kyseiselle alalle?
Työskentelen muusikkona monipuolisesti: päivätyönäni soitan Kaartin soittokunnassa Helsingissä saksofoneja ja nokkahuiluja sekä toimin Linnan juhlista tutun Kaartin Combon johtajana, laulajana, saksofonistina ja nokkahuilistina. Lisäksi opetan nokkahuilunsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
Esiinnyn sinfoniaorkestereiden solistina nokkahuilulla, soitan saksofonikvartetti Aavassa ja laulan eri bändeissä. Lisäksi teen erilaisia soolo-, kamarimusiikki- ja koulutusprojekteja ja teen sisältöä YouTube-kanavalleni youtube.com//eerosaunamaki .
TYKin jälkeen opiskelin nokkahuilun- ja saksofoninsoittoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Helsingissä sekä yksityisesti Tukholmassa ja muutamilla mestarikursseilla. Akatemialta valmistumiseni (v. 2010) jälkeen olen ottanut yksityisesti laulu-, saksofoni- ja improvisaatiotunteja.
Kaartin soittokuntaan päädyin ensin sijaiseksi pariksi vuodeksi ja sen jälkeen sain vakipaikan normaalin koesoiton kautta. Opetustyöt Akatemialla alkoivat v. 2008 kun silloinen lehtori jäi eläkkeelle. Keikat, bändit ja muut projektit ovat pääosin oman ideoimiseni ja aktiivisuuteni ansiota. Muusikolla tieto avoimesta työpaikasta kulkee usein puskaradion kautta! Oma aktiivisuus ja laaja kaveripohja auttavat työnsaannissa.
Millaisia eväitä sait TYKistä?
Kirjoitin TYKistä vuonna 1999. TYK oli minulle todella merkityksellinen paikka, jossa taiteellinen identiteettini muotoutui ja sain paljon mahdollisuuksia kehittyä esiintyjänä. Jo silloin lukiossa opittuja taitoja  – improvisointi, puheoppi, kirjallinen ilmaisu, radio- ja videotyö ym. – käytän nykyään päivittäin työssäni. Itsensä ilmaisemisen osaaminen on nykypäivän työelämässä erittäin tärkeää!
Mitä haluaisit kertoa nyt lukiossa opiskeleville?
Haluan kannustaa nykyisiä TYKkiläisiä olemaan avoimia ja menemään mukaan mitä ihmeellisimpiin projekteihin ja tutustumaan laajaan kirjoon erilaisia ihmisiä. Kannattaa kehittää kaikenlaisia taitoja, sillä myöhemmin elämässä tulee sitten se vaihe kun pitää valita joku tietty taito, jonka kehittämiseen pitää erityisesti keskittyä. Kaikesta kehittymisestä on kuitenkin hyötyä 🙂
Ainakin silloin 25 vuotta sitten TYKissä mentiin koulunkäynti edellä, ja ilmaisutaitoaineet tukivat ja maustoivat koulupäiviä. Tämä oli erinomainen linjanveto, joka on kantanut pitkälle. 👍🏻