Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lisää huippuosaajia Tampereen Yhteiskoulun Säätiön hallitukseen

29.06. Koko päivä

Tampereen Yhteiskoulun Säätiö vahvistaa koulutuksenjärjestämistä huippuosaajilla

Tampereen Yhteiskoulun Säätiö ylläpitää Tampereen yhteiskoulua. Säätiö on perustettu vuonna 1948 jatkamaan Tampereen Suomalaisen Yhteiskoulun Osakeyhtiön toimintaa. Osakeyhtiö oli Tampereen Suomalaisen Yhteiskoulun perustaja, ja se oli perustettu 20.6.1895. Peruskoulujärjestelmään siirtymisestä lähtien koulu on toiminut yksityisenä lukiona. Opetusministeriö on määrännyt vuonna 1991 Tampereen Yhteiskoulun Säätiölle erityisen koulutustehtävän, ilmaisutaito-opetuksen järjestämisen. Koulua kutsutaan nykyään Tampereen yhteiskoulun lukioksi (TYK), ilmaisutaidon erityislukioksi. TYKissä opiskelee noin 900 luovaa nuorta. Opettajia ja muuta henkilökuntaa on yhteensä 70.

Tampereen Yhteiskoulun Säätiön hallituksen uusiksi jäseniksi on kutsuttu vaikutusvaltaisia henkilöitä valtakunnan talous-, media- ja taidekentältä. Valtiotieteiden maisteri Mari Haavisto ja kauppatieteiden maisteri Olli Kärkkäinen ovat TYKin ylioppilaita vuodelta 2001. Teatteritieteen maisteri Marietta Kunnas on edesmenneen senioritykkiläisen, teatteritaitelija Etta-Liisa Kunnaksen tytär ja hän toimi lukiossamme opettajana kahdeksan vuotta.

Säätiön hallituksessa jatkavat puheenjohtajana kauppatieteen tohtori Riitta-Liisa Arpiainen, varapuheenjohtajana varatuomari Jyrki Mantere, hallituksen jäseninä rehtori Tuija Flinck, kauppatieteen maisteri Ilkka Pehkonen, juristi Heidi Ruonala, varatuomari Kimmo Sasi ja valtiotieteiden maisteri Erkki Uitti.

Säätiön hallituksen uusien jäsenten esittely

Mari Haavisto

Mari Haavisto on Sus+Com Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on tehnyt pitkän uran journalistina mm. MTV:n uutisten politiikan toimittajana. Viimeiset kymmenen vuotta Mari on toiminut eri johtotehtävissä media- ja viestintäalalla, esimerkiksi SuomiAreenan vastaavana tuottajana, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtajana ja EK:n viestintä- ja vastuullisuusjohtajana. Mari toimii parhaillaan Suomen World Visionin hallituksessa.

Marietta Kunnas

Marietta Kunnas on Jyväskylän kaupungin teatterin johtaja. Hän on toiminut pitkällä urallaan Lahden kansanopiston teatterilinjan johtajana ja Lahden musiikkiteatterilinjan yliopettajana. Tampereen yhteiskoulun lukiossa Marietta oli vuodet 2013-2021 ilmaisutaidon lehtorina. Marietalle on myönnetty Suomen näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki 30-vuotisesta toiminnasta näyttämötaiteen hyväksi vuonna 2016.

Olli Kärkkäinen

Olli Kärkkäinen on valtiovarainministeriön strategia- ja tutkimusjohtaja. Aiemmin urallaan Olli on toiminut ekonomistina ja taloustieteen tutkijana sekä julkisella että yksityisellä sektorilla mm. Nordeassa ja eduskunnassa. Oman työnsä ohella Olli toimii Suomen Teollisuussijoitus Oy:n (Tesi) hallituksen jäsenenä.