Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Käärmeenpääntallaajat II -Jos maailma ei lopukaan

18.05.2023 21.05.2023

Käärmeenpääntallaajat II – Jos maailma ei lopukaan esitetään Teatterimontussa Tampereen yliopiston (Kalevantie 4) päärakennuksen D-osassa. Näytöksiä on helatorstaista sunnuntaihin 18.5.–21.5.

Käärmeenpääntallaajien liput ovat nyt myynnissä lippuautomaatti.fi-palvelussa osoitteessa https://www.lippuautomaatti.fi/TYK/

Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijoilta on opittu odottamaan intoa, energiaa ja osaamista pursuavia esityksiä. Sellainen on luvassa myös helatorstaiviikolla, kun tykkiläiset valtaavat Teatterimontun esityksellään Käärmeenpääntallaajat II – Jos maailma ei lopukaan. Liput näytöksiin ovat nyt myynnissä.

”Se on ylistys ja juhla elämälle. Se on toivorikas esitys. Se on Aurinko, fuusiogeneraattori, joka kykenee tuottamaan tarpeeksi energiaa kaikille turvallisesti ja ekologisesti.”, kuvaa esitystä ohjaaja Jyri Siimes.

Näytelmä on syntynyt Tampereen Työväen Teatterissa maaliskuussa nähdyn Käärmeenpääntallaajat-esityksen prosessissa. Se on koottu TYKin opiskelijoiden kirjoittamista teksteistä ja heidän Suistamon Sähkön kappaleista tekemistään tulkinnoista. Esityksessä on jotain samaa, mutta paljon uutta verrattuna siihen, mitä TTT:ssa nähtiin.

Teatterimontun valtaa helatorstaiviikolla 55 tykkiläistä laulaen, tanssien ja soittaen. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Jyri Siimes, musiikin on ohjannut Leena Tanhua ja tanssin Lotta Kaarla – TYKin opettajia jokainen. Niin tekstissä, musiikissa kuin tanssissa näkyy opiskelijoiden oma, vahva kädenjälki.

Kuva: Kari Sunnari, Tampereen Työväen Teatteri