×

Usein kysyttyä

Kuinka monta opiskelijaa otetaan ilmaisutaitolinjalle?

– Koulussa ei ole erillistä ilmaisutaitolinjaa. Kaikki koulun opiskelijat voivat valita mieleisensä määrän ilmaisutaitokursseja.

Kuinka korkea keskiarvo vaaditaan, jotta TYKiin pääsee ja kuinka paljon suositukset vaikuttavat?

– Keskiarvolla tarkoitetaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvoa. Alle kahdeksan keskiarvolla pääsee kouluumme harvoin, yli yhdeksän keskiarvolla pääsee varmasti. Lisäpisteet vaikuttavat sisäänpääsyyn eniten, kun keskiarvo on 8–9. Painotettujen arvosanojen (äidinkieli, kuvataide, musiikki, liikunta) ja harrastuslausuntojen vaikutus on enintään 1,3.

Jos haluan teidän kouluunne opiskelemaan, hankinko asunnon omatoimisesti, vai onko teillä joku nurkka meille ”vieraille”?

– Tuollaista ”nurkkaa” eli asuntolaa ei ole. Kaukaa tulevat nuoret hankkivat itselleen asunnon vapailta markkinoilta tai opiskelija-asuntoja välittäviltä yhdistyksiltä, esim. TOAS (Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö).

Voiko TYKiin päästä kesken lukio-opintojen toisesta lukiosta?

– Vapaita opiskelijapaikkoja voi tiedustella rehtorilta, tuija.flinck(a)tyk.info. Sinun on varauduttava lähettämään rehtorille kopio peruskoulun päättötodistuksesta ja viimeisestä lukion jaksotodistuksesta. Lisäksi kirjoitat vapaamuotoisen kertomuksen, miksi haluat opiskelemaan TYKiin. Kaikki entisessä lukiossa suoritetut kurssit hyväksytään lukion oppimäärään uudessa lukiossa. Valitettavan usein opiskelupaikat ovat täynnä, emmekä voi ottaa sinua opiskelemaan kouluumme.