×

Opiskelijaksi

Tervetuloa tutustumaan!

Voit tulla tutustumaan TYKiin joko osallistumalla Avoimien ovien päivään lokakuussa, esittelyiltaan tammikuussa tai ilmoittautumalla etukäteen koulupäivien aikana oleviin tutustumiskierroksiin. Kaikkiin tilaisuuksiin voit tulla joko yksin, kaveriporukalla tai yhdessä kotiväen kanssa.

Avoimet ovet la 24.10.2020

Tule TYKin avoimiin oviin lauantaina 24.10.2020!  Vierailijoilla on mahdollisuus seurata opetusta oppitunneilla sekä tutustua ilmaisutaitoon, koulumme tiloihin ja henkilökuntaan. Tuutorit ja opinto-ohjaajat ovat tavattavissa ja vastaavat kysymyksiin infopisteellä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Esittelyilta 25.1.2021

Tervetuloa TYKin esittelyiltaan maanantaina 25.1.2020 klo 18.00 alkaen! Tutustu TYKin opetustarjontaan ilmaisutaidossa sekä yleisissä lukioaineissa. Tuutorit ja opinto-ohjaajat opastavat ja aineenopettajat vastaavat kysymyksiin.

Ohjelma

Tarkempi ohjelma ilmoitetaan lähempänä esittelyiltaa.

PÄIVÄVIERAILUAJAT 2020–2021

Järjestämme yläkoulujen oppilaille tutustumiskäyntejä marras-tammikuussa. Tutustumisiin voivat osallistua sekä ryhmät että yksittäiset vierailijat. Ilmoittaudu näihin päivävierailuihin etukäteen sähköpostitse opinto-ohjaaja Kirsi Sirkalle, [email protected] (puh. 050 449 1394). Tampereen seudun opinto-ohjaajat voivat ilmoittaa oppilaansa suoraan jaetun linkin kautta.

Tuutorit tulevat TYKin kiinteistön (Hallituskatu 32) Aleksanterin kirkon puoleiselle alaovelle päästämään sisään, kokoontuminen ala-aulassa. Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia.

Vierailuajat 2020–2021

Ajat päivittyvät tälle sivulle syyskuun 2020 aikana.

Hakuohjeet

Kevään 2021 hakuohjeet ja opiskelijavalinta päivitetään syyskuun 2020 aikana.

Kouluun haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Koulussamme ei ole erillistä ilmaisutaitolinjaa. Kaikkien opiskelijoiden on mahdollista valita ilmaisutaitokursseja opintoihinsa.

OPISKELIJAVALINTA

Opiskelijat valitaan perusasteen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta (enintään 10 p.) sekä soveltuvuudesta (enintään 10 p.) saatavien yhteispisteiden perusteella (yhteensä enintään 20 p.) Soveltuvuuspisteet koostuvat painotettujen aineiden arvosanoista, perusopetuksen painotuksesta ja harrastuksista. Koulu ei järjestä pääsykoetta. HUOM! Pisteytyksemme on muuttunut kevään 2019 yhteishausta.

Keskiarvo

Keskiarvo lasketaan perusasteen kevään päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvosta sadasosan tarkkuudella. Pisteitä voi saada enintään 10. Lukuaineiden alin hyväksytty keskiarvo on 7,5.

Painotetut aineet

Hakija saa pisteitä viimeisimmän jaksotodistuksen (useimmiten joulutodistus) pakollisen äidinkielen sekä liikunnan ja musiikin tai vaihtoehtoisesti kuvataiteen arvosanoista enintään 6 pistettä seuraavasti

  • arvosanasta 10 saa 2 pistettä
  • arvosanasta 9 saa 1,5 pistettä
  • arvosanasta 8 saa 0,5 pistettä

Perusopetuksen painotus

Musiikin, kuvataiteen, liikunnan, sirkuksen, median tai käsityön painotusluokalla opiskelusta saa enintään yhden pisteen seuraavasti

  • vähintään kuusi vuotta painotusluokalla 1 piste
  • vähintään kolme vuotta painotusluokalla 0,5 pistettä

Harrastukset

Hakija voi saada harrastuksista enintään 4 pistettä.

Esimerkkejä harrastuksista: taiteen perusopetukseen sidotut tai muut vähintään vuoden kestäneet taiteenalan harrastukset, ohjattu liikuntaharrastus, aktiivinen yhteiskunnallinen toiminta (kuten lasten- ja nuorten parlamentti, oppilaskunnan hallitus-, tukioppilas-, vertaissovittelija-, välkkäritoiminta, seurakunta- tai prometheustoiminta, partio, urheiluseuravalmentaja tai -ohjaaja, kansainvälinen toiminta, 4H), erilaiset mediatyöt tai kulttuuritapahtumien tuottaminen, roolisuoritukset teatterissa tai julkinen työskentely mediassa sekä itsenäisesti toteutetut pitkäjänteiset taideharrastukset. Pisteytykseen vaikuttaa harrastuksen kesto ja intensiivisyys. Puuttuvat pisteet perusopetuksen painotuksesta (max. 1 piste) voi korvata harrastustoiminnalla.

 

Hakijan tulee toimittaa koulun kansliaan (Hallituskatu 32, 33200 Tampere) viimeistään 3.4.2020:
  • viimeisin jaksotodistus, jossa näkyvät hakijan viimeisimmät perusasteen arvosanat pakollisessa äidinkielessä sekä liikunnassa ja musiikissa tai kuvataiteessa.
  • todistus, josta ilmenee painotusluokalla opiskelu ala- ja/tai yläkoulussa
  • harrastuslausunnot: joko TYKin omat harrastuslausuntolomakkeet tai vapaamuotoiset todistukset harrastuksista.

Lisäksi ensisijaisesti Tampereen yhteiskoulun lukioon hakevat täyttävät sähköisen ainevalintakortin hakuajan päättymiseen 10.3.2020 mennessä. Ensimmäisen jakson lukujärjestys tehdään valmiiksi ainevalintakortin valintojen mukaan. Ainevalinnat tarkistetaan lukion alkaessa.

Hakulomakkeet

TYK sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Aleksanterin kirkkopuiston laidalla hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa

Koulun tilat ovat kahdessa eri kiinteistössä, Tykissä ja Tyllissä, jotka ovat toistensa välittömässä läheisyydessä. Koulussa on hyvät ainekohtaiset opetustilat ja monia erikoistiloja, joista mainittakoon laboratoriot, video- ja äänitysstudio, radiostudio, musiikkiluokat, näyttämö valaistus- ja äänilaitteineen, ilmaisutaidon luokka, pimiö, keramiikkahuone, kirjasto, liikuntasali ja viihtyisä ruokala.

Google Maps näyttää koulun sijainnin kartalla.