Siirry sisältöön
×

Teatteri-ilmaisu

”Koko maailma on näyttämö!”

Haluatko kokea teatterin lumon? Haluatko tuntea esiintymisen hurmion ja murheen alhon? Koetko hehkuvasi ylimaallista karismaa? Haluatko esiintymiskammoisesta tuppisuusta omavaloiseksi ilmaisijaksi? Kaipaatko uusia tuttavuuksia, taitoja, haasteita ja tilanteita? Haluatko nähdä itsesi uudessa valossa – etsitkö uusia rooleja? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, niin tervetuloa opiskelemaan teatteri-ilmaisua!

Mistä on siis kysymys?
Opiskelemme teatterin eri osa-alueita käytännön ja teoriankin tasolla: tekstin tuottamisesta näyttelemiseen ja tekniikkaan. Räätälöi oma ohjelmasi persoonalliselle opintielle omien mieltymystesi mukaan!

Mitä tästä kaikesta seuraa?
Tämä tarkoittaa kymmeniä produktioita vuodessa ja yhteistoimintaa paitsi muiden oppiaineiden, myös television ja teatterin ammattilaisten kanssa. Elämyksiä ja tapahtumia! Mainetta ja kunniaa! Retkiä ja juhlia! Hengen lentoa ja taiteen paloa! Keskusteluja ja kumppanuutta! Diplomeja ja duunitarjouksia!

OPINTOJAKSOT

TEATTERI-ILMAISU (ITTE) LOPS2021
  • Ensiaskeleita näyttelijäntaiteeseen (ITTE1)
  • Näyttelijäntaide (ITTE2)
  • Improvisaatio (ITTE3)
  • Ensiaskeleita ohjaajuuteen (ITTE4)
  • Teatteritietous (ITTE5)
  • Teatteri-ilmaisun lopputyö (ITTE6)

Koulussamme voi suorittaa teatterin lukiodiplomin ja joka vuosi toteutetaan oppiainerajat ylittäviä opintojaksoja, produktioita, tapahtumia ja esityksiä, joissa teatteri-ilmaisu on mukana.

Luovan kirjoittamisen draamapaja

Jotkut meistä rakastavat draamaa, mutta eivät halua esiintyä. Luomme mieluummin henkilöhahmoja, heille repliikkejä, kohtauksia ja kohtaloita, ja eläydymme niihin tietokoneen ääressä. Jos olet meikäläisiä, tervetuloa kirjoitusluokkaan draamapaja-opintojaksolle!

Toiset haluavat sekä näytellä että kirjoittaa. Tervetuloa teillekin!

Jos haluat tietää, miten paketti pysyy kasassa eli mitkä ovat draaman rautaiset lait, luovan kirjoittamisen draamapaja on sinua varten. Siellä kirjoitetaan käsikirjoituksia lavalle, televisiolle, radiolle ja valkokankaalle, oman intohimosi mukaan. Teemme yhteistyötä koulun teatteri-ilmaisun ja elokuvatyön kanssa, eli tekstisi voi päästä tuotantoon. Käsikirjoittamisesta voi suorittaa myös diplomin.

Draamapajassa tavataan!

kuvitus3