×

Tanssi ja liike

Mitä hyötyä tanssimisesta?

TYKin tanssikursseilla olleista opiskelijoista vuosittain jotkut jatkavat tanssin ammattiopinnoissa jossain oppilaitoksessa Suomessa tai ulkomailla. TYKissä voi opiskella tanssia liike- ja tanssi-ilmaisun kursseilla. Lisäksi liikunnan puolella on vanhojen tanssin kurssi.

Vaikka ei haluaisikaan tanssista ammattia, lisäävät tanssin opinnot taiteellista yleissivistystä ja vahvistavat omaa kehontuntemusta. Lisäksi tanssiminen on hauskaa.

Tanssi- ja liike-ilmaisun kurssit

Tanssin ja liikkeen kursseilla pääsee tutustumaan tanssiin monipuolisesti. Kursseilla tutustutaan eri lajeihin ja harjoitellaan niitä.  Tunneilla pääpaino on ilmaisun ja esiintymisen harjoitteluissa ja tanssiharjoituksissa.  Lähes jokainen kurssi huipentuu esiintymiseen joko koulun näyttämöllä, Hällä-näyttämöllä tai osana jotain kokonaisuutta esimerkiksi teatteri- tai musiikkiesityksessä.

Tanssin ja liikkeen kurssikuvaukset (pdf)

tyk_ilmaisutaito_IMG_3134

TYK Oma Tanssi - Wanhat 2016
TYK Oma Tanssi - Wanhat 2016

Vanhojen tanssit

Koulussamme järjestetään vuosittain vanhojen päivänä tanssit, joissa tokavuotiset juhlistavat sitä, että ovat koulun vanhimpia oppilaita. ”Vanhat” esiintyvät koulun väelle, päivällä yleisölle Koskikeskuksessa ja illalla vielä sukulaisille. Tansseissa esitetään tansseja ja osallistutaan yhteiseen tanssiin, johon kaikkien on mahdollista liittyä. Vanhojen tanssit on elävä perinne, johon yleensä kaikki haluavat osallistua.