Siirry sisältöön
×

Tanssi-ilmaisu

Mitä hyötyä tanssimisesta?

Tanssi-ilmaisun tehtävä on kehittää opiskelijoiden tanssillista ja liikkeellistä osaamista sekä avartaa heidän tanssikäsitystään nykypäivän maailmassa. Tanssi-ilmaisu tukee opiskelijan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia ja auttaa häntä itseilmaisussa ja oman identiteetin rakentamisessa. TYKissä voi opiskella tanssia tanssi-ilmaisun opintojaksoilla ja lisäksi on tarjolla vanhojen tanssien opintojakso osana liikunnan opintoja.

Vaikka ei haluaisikaan tanssista ammattia, lisäävät tanssin opinnot taiteellista yleissivistystä ja vahvistavat omaa kehontuntemusta. Lisäksi tanssiminen on hauskaa.

OPINTOJAKSOT

TANSSI-ILMAISU (ITT) LOPS2021
  • Tanssiva minä (ITT1)
  • Yhdessä tanssien (ITT2)
  • Koreografia (ITT3)
  • Tanssien työelämään (ITT4)

Lisäksi koulussamme voi suorittaa tanssin lukiodiplomin.

Tanssi-ilmaisun opinnot

Tanssi-ilmaisun opintojaksoilla pääsee tutustumaan tanssiin monipuolisesti. Opintojaksoilla tutustutaan eri lajeihin ja harjoitellaan niitä.  Tunneilla pääpaino on ilmaisun ja esiintymisen harjoittelussa ja tanssiharjoituksissa.  Lähes jokainen opintojakso huipentuu esiintymiseen joko koulun näyttämöllä, Hällä-näyttämöllä tai osana jotain suurempaa kokonaisuutta esimerkiksi teatteri- tai musiikkiesityksessä tai erilaisissa oppiainerajat ylittävissä produktioissa.

tyk_ilmaisutaito_IMG_3134

TYK Oma Tanssi - Wanhat 2016
TYK Oma Tanssi - Wanhat 2016

Vanhojen tanssit

Koulussamme järjestetään vuosittain vanhojen päivänä tanssit, joissa tokavuotiset juhlistavat sitä, että ovat koulun vanhimpia opiskelijoita. ”Vanhat” esiintyvät koulun väelle, päivällä yleisölle Koskikeskuksessa ja illalla vielä sukulaisille. Tansseissa esitetään tansseja ja osallistutaan yhteiseen tanssiin, johon kaikkien on mahdollista liittyä. Vanhojen tanssit on elävä perinne, johon yleensä kaikki haluavat osallistua.