Siirry sisältöön
×

Opettajat

Juha Brusila

kuvataide, kuvallinen ilmaisu

Olen työskennellyt TYKissä kuvataiteen ja valokuvauksen opettajana vuodesta 1996. Opetuksessani pidän tärkeänä ohjata opiskelijoita näkemään ja ymmärtämään rakennetun ympäristön ja esineiden estetiikkaa sekä säilyttämään ja kehittämään jokaisen omaa ja meidän kaikkien yhteistä ympäristöä kestävän kehityksen hengessä. Olen kiinnostunut erityisesti taidekäsityöstä, arkkitehtuurista ja kuvanveistosta. Muita tärkeitä asioita ovat perhe, koti, retkeily, marjanpoiminta ja kalastus sekä vanhat moottorit.

Hannele Junttila

puheilmaisu, äidinkieli ja kirjallisuus

Olen Hannele Junttila ja opetan puheilmaisua ja äidinkieltä ja kirjallisuutta. Huolehdin myös mediadiplomin tekijöistä. Nautin siitä, että saan tehdä töitä fiksujen ja lahjakkaiden nuorten kanssa. Itse olen äidillinen ja kannustava ope, mutta haluan, että tunneillani on työrauha. Liian monien opettajien tavoin minäkin usein kerron tilanteeseen ja aiheeseen liittymättömiä puujalkavitsejä. Tervetuloa kuuntelemaan ja kärsimään!

Simo Järvinen

teatteri-ilmaisu

Olen näyttämötyön opettaja, näyttelijä ja teatteriohjaaja. Kokemusta on karttunut ammatti- ja harrastajakentiltä sekä oppilaitoksista. Komeljanttarihommien lisäksi olen myös maisterismies, perheenisä, lauluniekka ja elämännautiskelija. Teatteri on suuri intohimoni, mutta myös kirjallisuus ja musiikki sykähdyttävät esteettistä mieltäni – urheilua unohtamatta! Navajo-intiaanien sanontaa siteeraten pyrin ”kävelemään kauneudessa”.

Lotta Kaarla

tanssi-ilmaisu

Olen tamperelaistunut freelance tanssitaiteilija ja työskentelen monipuolisesti opettajana, esiintyjänä ja koreografina. Olen alunperin kotoisin pienestä Pietarsaaren kaupungista ja tie Tampereelle on kulkenut Kuopion Musiikkilukion, Tukholman Balettakademien, Irlannin ja Helsingin kautta. Tukholmasta valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt ammattilaisena jo yli 15 vuotta tehden paljon tanssijan töitä erilaisissa musikaaleissa ympäri Suomea, opettanut taitavia ja innokkaita tanssin harrastajia sekä tehnyt mielenkiintoisia projekteja muiden ammattilaisten kanssa. Olen iloinen ja värikäs persoona, aina sata rautaa tulessa ja monessa mukana. Sydäntäni lähellä ovat erityisesti musiikkiteatteri ja musikaalit.
Mottoni on: Tanssi kuuluu kaikille!

SIRKE LÄÄKKÖLÄ

teatteri-ilmaisu ja improvisaatio

Olen näyttelijä, teatteriohjaaja ja teatteri-ilmaisun opettaja. Kotoisin olen Pohjois-Suomesta Torniosta, josta olen lähtenyt maailmalle opiskelemaan ja töitä tekemään. Näyttelijäksi opiskelin Pietarissa, Venäjällä. Teatteri ja sen tekeminen on minulle paitsi ammatti myös sydämen asia. Teen töitä sekä Tykin opettajana että myös erilaisissa näytelmäprojekteissa, joskus myös elokuvissa ja tv-sarjoissa. Minua on aina kiinnostanut ihmisten välinen vuorovaikutus, sen tutkiminen ja siihen rohkaiseminen. Kontakti ja kuunteleminen ovat opetukseni fokuksessa.

Mottoni voisi olla ikiaikainen filosofinen lause: ”Tule siksi, joka olet”. Siispä kohtaamisiin!

 

Harri Marttila

musiikki, musiikki-ilmaisu, esitystekniikka

Minä olen Harri, ja opetan sinulle musiikkia. Olen opiskellut musiikinopettajaksi sekä Sibelius-Akatemiassa että Jyväskylän yliopistossa. Minulla on sekä klassinen että pop-musiikkitausta ja suhtaudun siksi avoimesti kaikenlaiseen musiikkiin. Olen toiselta ammatiltani muusikko ja autan sinua mielelläni kaikissa musiikkiin liittyvissä asioissa.

Katri Metso

maskeeraus

Olen ammatiltani maskeeraaja-kampaaja, ja olen opettanut maskeerausta TYKissä vuodesta 2001. Työskentelen pääasiassa parturi-kampaamo FresHairissa. Olen myös laulaja, ja ensimmäisen sinkkuni ”Pidä Kiinni” ensisoitto kuunneltiin iskelmäradiosta oppilaiden kanssa tunnilla lokakuussa 2009!

Petteri Saari

elokuvatyö, esitystekniikka

Olen Petteri ja opetan sinulle elokuvantekoa sekä teatterin valo- ja äänitekniikkaa. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, josta Teatterikorkeakoulun kautta päädyin näyttelijäksi ja ohjaajaksi, ensin teatteriin ja sitten televisioon. Opetushommien ohella teen dokumenttielokuvia Tampereen yliopistolle. Harrastan nikkarointia ja bänditoimintaa, inhoan puuroa ja brittiautojen tuumakierteitä.

Jyri Siimes

teatteri-ilmaisu, tuotanto

Opettajan toimen lisäksi työskentelen toimittajana ja eri kulttuurihallinnon tehtävissä. TYKissä olen opettanut vuodesta 2003 saakka. Nautin työstäni näissä oppiaineissa, koska yksikään kurssi ei ole samanlainen ja koska opiskelijoiden kanssa toteutettavat villit projektit ja hankkeet pitävät mielen virkeänä.

Liina Siimes

tanssi-ilmaisu, vanhat tanssit

Olen Liina ja luotsaan matkaasi tanssin ja näyttämöliikunnan ihmeelliseen maailmaan. Haluan kannustaa sinua tutustumaan omaan liikkumistapaasi ja keholliseen ilmaisuusi välittämättä siitä, oletko pitkän linjan harrastaja vai päätitkö aloittaa tanssimisen juuri tänään. Itse koin tanssillisen heräämisen vasta 19-vuotiaana, joten lienen elävä esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Olen valmistunut tanssinopettajaksi Oulusta ja työskennellyt sittemmin useissa eri tanssiryhmissä, teattereissa ja oppilaitoksissa niin opettajana, tanssijana kuin koreografinakin. Nykyään, kun en tee töitä, vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa ja opiskelen teatterin ja draaman tutkimusta Tampereen yliopistossa.

pia sivunen

media, tuotanto

Olen uusi mediaope. Taustaltani olen sanomalehti- ja radiotoimittaja sekä journalismin ja viestintäalan koulutussuunnittelija ja aikuiskouluttaja. Olen niin pitkään toiminut aikuisten opiskelijoiden kanssa, että minut saa – tai pitää – palauttaa ruotuun, jos alan puhua luokassa niin kuin kuulijakuntani olisi tehnyt 20 vuotta toimittajan hommia. On hienoa ja kiinnostavaa päästä tutkailemaan mediaa fiksujen nuorten kanssa rakennuksessa (= TYL), jossa olen kauan sitten painanut päähäni ylioppilaslakin.

Leena Tanhua

musiikki, musiikki-ilmaisu

Musiikki on elämäni soundtrack. Rakastan työtäni TYKissä ja tykkiläisten energiaa, ennakkoluulottomuutta ja hyviä ideoita. Koulutukseltani olen musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia), etnomusikologian kandi (Tampereen yliopisto) sekä muusikko ja musiikkiteknologi (Tampereen konservatorio). Vapaalla remontoin ja tanssin innokkaasti. Mottoni on: Pystyt mihin haluat!

Vuokko Tolonen

luova kirjoittaminen

Aloitin kirjoittamisen 13-vuotiaana Savon Sanomien nuortenkirjakriitikkona. Ensimmäinen kirjani julkaistiin abivuoden syksyllä. Haaveilin tulevani oopperalaulajaksi, mutta kirjoitinkin lisää romaaneja, tv-käsikirjoituksia, näytelmiä, lauluja, musiikkiteatterikäsikirjoituksia sekä juttuja ja kolumneja eri lehtiin. Pidän kirjoittajaporukoista. Olen vetänyt kursseja toimittajille Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa ja tuleville kirjailijoille Viita-akatemiassa.