Siirry sisältöön
×

Opettajat

Juha Brusila

kuvataide, kuvallinen ilmaisu

Olen työskennellyt TYKissä kuvataiteen ja valokuvauksen opettajana vuodesta 1996. Opetuksessani pidän tärkeänä ohjata opiskelijoita näkemään ja ymmärtämään rakennetun ympäristön ja esineiden estetiikkaa sekä säilyttämään ja kehittämään jokaisen omaa ja meidän kaikkien yhteistä ympäristöä kestävän kehityksen hengessä. Olen kiinnostunut erityisesti taidekäsityöstä, arkkitehtuurista ja kuvanveistosta. Muita tärkeitä asioita ovat perhe, koti, retkeily, marjanpoiminta ja kalastus sekä vanhat moottorit.

Hannele Junttila

puheilmaisu, äidinkieli ja kirjallisuus

Olen Hannele Junttila ja opetan puheilmaisua ja äidinkieltä ja kirjallisuutta. Huolehdin myös mediadiplomin tekijöistä. Nautin siitä, että saan tehdä töitä fiksujen ja lahjakkaiden nuorten kanssa. Itse olen äidillinen ja kannustava ope, mutta haluan, että tunneillani on työrauha. Liian monien opettajien tavoin minäkin usein kerron tilanteeseen ja aiheeseen liittymättömiä puujalkavitsejä. Tervetuloa kuuntelemaan ja kärsimään!

Simo Järvinen

teatteri-ilmaisu, diplomikurssi

Olen näyttämötyön opettaja, näyttelijä ja teatteriohjaaja. Kokemusta on karttunut ammatti- ja harrastajakentiltä sekä oppilaitoksista. Komeljanttarihommien lisäksi olen myös maisterismies, perheenisä, lauluniekka ja elämännautiskelija. Teatteri on suuri intohimoni, mutta myös kirjallisuus ja musiikki sykähdyttävät esteettistä mieltäni – urheilua unohtamatta! Navajo-intiaanien sanontaa siteeraten pyrin ”kävelemään kauneudessa”.

Lotta Kaarla

tanssi-ilmaisu

Marietta Kunnas

teatteri-ilmaisu

Olen näyttämötyön opettaja ja teatteriohjaaja. Näyttelijäksi valmistuin Yhdysvalloista, ohjaajaksi Englannista ja opettajaksi Teatterikorkeakoulusta. Olen vastannut sekä Lahden kansanopiston teatterilinjasta että Lahden ammattikorkeakoulun musiikkiteatterilinjasta. Olen myös tehnyt teatteriohjauksia ammattiteattereissa. On ollut ja on etuoikeus saada tehdä työtä innostavien, lahjakkaiden opiskelijoiden parissa. Mottoni elämässä: ”Pysy aina oman elämäntarinasi päähenkilönä.”

SIRKE LÄÄKKÖLÄ

luova ilmaisu, improvisaatio

Olen näyttelijä, ohjaaja ja opettaja. Kotoisin olen Pohjois-Suomesta Torniosta, josta olen lähtenyt maailmalle opiskelemaan ja töitä tekemään. Olen opiskellut näyttelemistä Pietarissa, Venäjällä. Teatteri ja sen tekeminen on minulle paitsi ammatti myös sydämen asia. Teen töitä sekä Tykin opettajana että myös erilaisissa näytelmäprojekteissa, joskus myös elokuvissa ja tv-sarjoissa. Minua on aina kiinnostanut ihmisten välinen vuorovaikutus, sen tutkiminen ja siihen rohkaiseminen. Kontakti ja kuunteleminen ovat opetukseni fokuksessa.

Mottoni voisi olla ikiaikainen filosofinen lause: ”Tule siksi, joka olet”. Siispä kohtaamisiin!

Harri Marttila

musiikki, musiikki-ilmaisu, esitystekniikka

Minä olen Harri, ja opetan sinulle musiikkia. Olen opiskellut musiikinopettajaksi sekä Sibelius-Akatemiassa että Jyväskylän yliopistossa. Minulla on sekä klassinen että pop-musiikkitausta ja suhtaudun siksi avoimesti kaikenlaiseen musiikkiin. Olen toiselta ammatiltani muusikko ja autan sinua mielelläni kaikissa musiikkiin liittyvissä asioissa.

Katri Metso

maskeeraus

Olen ammatiltani maskeeraaja-kampaaja, ja olen opettanut maskeerausta TYKissä vuodesta 2001. Työskentelen pääasiassa parturi-kampaamo FresHairissa. Olen myös laulaja, ja ensimmäisen sinkkuni ”Pidä Kiinni” ensisoitto kuunneltiin iskelmäradiosta oppilaiden kanssa tunnilla lokakuussa 2009!

JOHANNA MÄKITALO

musiikki, musiikki-ilmaisu

Olen Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikinopettaja ja muusikko. Opettaessani on tärkeää, että jokainen voi saada innostavan kokemuksen yhteismusisoinnista sekä kehittyä omalla tasollaan. TYKin työn lisäksi keikkailen aktiivisesti eri kokoonpanoissa, opiskelen uusia instrumentteja ja harrastan eri liikuntalajeja. Olen koulutukseltani myös kuvataiteen opettaja, joten myös kuvallinen ilmaisu on minulle tärkeää.

Petteri Saari

elokuvatyö, esitystekniikka

Olen Petteri ja opetan sinulle elokuvantekoa sekä teatterin valo- ja äänitekniikkaa. Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, josta Teatterikorkeakoulun kautta päädyin näyttelijäksi ja ohjaajaksi, ensin teatteriin ja sitten televisioon. Opetushommien ohella teen dokumenttielokuvia Tampereen yliopistolle. Harrastan nikkarointia ja bänditoimintaa, inhoan puuroa ja brittiautojen tuumakierteitä.

Jyri Siimes

media, tuotanto, mediadiplomi

Opettajan toimen lisäksi työskentelen toimittajana ja eri kulttuurihallinnon tehtävissä. TYKissä olen opettanut vuodesta 2003 saakka. Nautin työstäni näissä oppiaineissa, koska yksikään kurssi ei ole samanlainen ja koska opiskelijoiden kanssa toteutettavat villit projektit ja hankkeet pitävät mielen virkeänä.

Liina Siimes

tanssi-ilmaisu, vanhat tanssit

Olen Liina ja luotsaan matkaasi tanssin ja näyttämöliikunnan ihmeelliseen maailmaan. Haluan kannustaa sinua tutustumaan omaan liikkumistapaasi ja keholliseen ilmaisuusi välittämättä siitä, oletko pitkän linjan harrastaja vai päätitkö aloittaa tanssimisen juuri tänään. Itse koin tanssillisen heräämisen vasta 19-vuotiaana, joten lienen elävä esimerkki siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Olen valmistunut tanssinopettajaksi Oulusta ja työskennellyt sittemmin useissa eri tanssiryhmissä, teattereissa ja oppilaitoksissa niin opettajana, tanssijana kuin koreografinakin. Nykyään, kun en tee töitä, vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa ja opiskelen teatterin ja draaman tutkimusta Tampereen yliopistossa.

Leena Tanhua

musiikki, musiikki-ilmaisu

Musiikki on elämäni soundtrack. Rakastan työtäni TYKissä ja tykkiläisten energiaa, ennakkoluulottomuutta ja hyviä ideoita. Koulutukseltani olen musiikin maisteri (Sibelius-Akatemia), etnomusikologian kandi (Tampereen yliopisto) sekä muusikko ja musiikkiteknologi (Tampereen konservatorio). Vapaalla remontoin ja tanssin innokkaasti. Mottoni on: Pystyt mihin haluat!

Vuokko Tolonen

luova kirjoittaminen

Aloitin kirjoittamisen 13-vuotiaana Savon Sanomien nuortenkirjakriitikkona. Ensimmäinen kirjani julkaistiin abivuoden syksyllä. Haaveilin tulevani oopperalaulajaksi, mutta kirjoitinkin lisää romaaneja, tv-käsikirjoituksia, näytelmiä, lauluja, musiikkiteatterikäsikirjoituksia sekä juttuja ja kolumneja eri lehtiin. Pidän kirjoittajaporukoista. Olen vetänyt kursseja toimittajille Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa ja tuleville kirjailijoille Viita-akatemiassa.