alumni Heidi Hautasuo

Heidi Hautasuo

tanssinohjaaja, varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen kandidaatti

Alumni vuodelta 2011

Moikka! Olen Heidi Hautasuo, entinen TYKkiläinen. Kirjoitin ylioppilaaksi keväällä 2011, samaan aikaan nykyisen avomieheni sekä lähipiiriini kuuluvien ystävieni kanssa. Yhteinen tausta toimii edelleen liimana ihmissuhteissa, vielä yli kymmenen  vuotta lakin päähän painamisen jälkeen.

Työskentelen tanssinohjaajana Tanssistudio Razzmatazzilla. Aloitin hommat tanssikoululla jo lukio-opintojen ohella, ja koen, että molemmat täydensivät toisiaan. Ilmaisutaidon kurssit vahvistivat puhumisen ja ihmisten edessä toimimisen taitojani. TYKin tanssikurssit ja -projektit toivat uutta näkökulmaa ja inspiraatiota ohjaajan työhöni. Pääsin osaksi erilaisten tapahtumien tuotantoa mm. organisaattorin ja äänisuunnittelijan rooleissa. Toimikunnissa ja opiskelijariennoissa mukana oleminen auttoi luomaan verkostoja, ja vanhoihin tuttuihin törmää edelleen mitä erilaisimmissa paikoissa.

Ylioppilastutkinnosta itsessään on tietysti ollut valtava apu jatko-opintoihin hakeutumisessa. Lukion jälkeen vietin välivuosia ja kokeilin eri koulutusaloja ammatillisella puolella. Ne eivät kuitenkaan tuntuneet omalta jutulta, ja pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin hakea Tampereen yliopistoon. Tällä hetkellä olenkin koulutukseltani varhaiskasvatuksen opettaja ja kasvatustieteen kandidaatti.

Parasta TYKissä oli luovan ilmapiirin lisäksi se vapaus, jolla omia opintojaan sai suunnitella. Välillä valintojen tekeminen oli tietysti haastavaakin, mutta se opetti paljon tulevaa elämää varten: oman näköisen opintopolun rakentaminen on merkityksellinen osa myös jatko-opinnoissa.

Muistelen TYK-vuosia suurella lämmöllä, ja voin suositella tätä lukiovalintaa kaikille luovalla alalla työskentelystä haaveileville!