×

Kielet

Äidinkieli ja kirjallisuus

on Tampereen yhteiskoulun lukiossa tieto- , taito- ja taideaine. Tunneilla opitaan lukemaan, kirjoittamaan ja puhumaan paremmin.  

Äidinkieli on oppiaineena ajassa kiinni — mielenkiintoisilla kursseilla tutuiksi tulevat niin ajankohtaiset mediatekstit, nykykirjallisuus kuin klassikotkin. Elämyksellistä kirjallisuuden oppimista tukevat muun muassa teatterikäynnit.  

 Opiskelutavat ovat monipuolisia ja tukevat erilaisia oppijoita. Tunneilla tehtävät harjoitukset valmentavat sinua ilmaisemaan itseäsi sekä suullisesti että kirjallisesti. Saat tärkeitä taitoja elämääsi varten, sillä hyvä kielitaito on valttikortti menestykseen.  

Toinen kotimainen kieli 

on tarpeellinen jatko-opintoihin ja työelämään. Opintojen tavoitteena on toiminnallinen kielitaito, jonka harjoittelussa käytetään monipuolisestiyhteisöllisiä ja yhteistoiminnallisia menetelmiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi pyöräretki Ahvenanmaalla?

Vieraat kielet

auttavat valloittamaan maailman. Laajan kielivalikoimamme ansioista voit opiskella A-kielenä englantia, espanjaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää tai jatkaa yläkoulussa aloittamasi kielen opiskelua. Entäpä jos tutustuisit aivan uuteen kieleen ja kulttuuriin? Tarjolla on espanjaa, ranskaa, saksaa ja venäjää alkeista alkaen, kivassa porukassa, persoonallisella otteella! Ilmiöpohjaisilla kursseilla sinulla on mahdollisuus opiskella esimerkiksi yhteiskuntaoppia englanniksi. 

Kieliopinnot vievät sinut tutkimusretkelle erilaisiin kulttuureihin ja tapoihin. Voit osallistua kansainväliseen toimintaan esimerkiksi Euroopan nuorten parlamentissa tai Erasmuksen vaihto-ohjelmissa. Koulussamme tapaat vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. TYKissä on mahdollista opiskella laajasti eri kieliä ja saavuttaa vankka kielitaito, josta on hyötyä ja iloa koko elämän ajan.