×

Ilmiökurssit

Ilmiökurssit

Ilmiökursseilla opitaan yli oppiainerajojen ja yhdistetään opiskelua esimerkiksi ilmaisutaitoaineessa ja kielessä tai reaaliaineessa. Ilmiökurssit voivat olla valtakunnallisia pakollisia tai syventäviä tai koulukohtaisia. Ilmiökurssien tarjonta vaihtelee vuosittain. Seuraa tiedotusta Wilmassa.

Lukuvuonna 2019–2020 Tampereen yhteiskoulun lukiossa on tarjolla seuraavat ilmiökurssit:

ENA8: Debate in English

Väittelytaidosta on hyötyä monella elämän osa-alueella. Saatat olla taitava väittelijä kotona tai kaveripiirissäsi tai täysi lammas, kun pitäisi puolustaa omia näkemyksiä. Kuinka vaan, väittely taitolajina parantaa kriittistä ajattelua, syventää keskustelua, opettaa kuuntelemaan ja ilmaisemaan itseään tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. Väittely on tiimilaji.

Harkitsetko opiskeluja ulkomailla? Väittely on laajalti harjoitettu laji ulkomailla, erityisesti englanninkielisissä maissa ja parantaa mahdollisuuksiasi päästä sisään ulkomaisiin korkeakouluihin. Väittelystä on hyötyä kenelle vaan taitotasosta riippumatta. Kurssilla pääset tutustumaan väittelyyn tekniikkaan ja taktiikkaan ja kehittämään suullista ilmaisua englanniksi. Tule mukaan ja nauti paremmista keskusteluista tulevaisuudessa!

Don’t hesitate – DEBATE!

Lisätietoja kertoo Laura Helminen.

ITI01 + ENA08 Impro in English

Impro in English -ilmiökurssilla yhdistetään luovasti englannin suullinen kurssi ja improvisaatiokurssi. Improillessa englanniksi luovuus kukkii, ääntäminen paranee, sanasto laajenee ja varmuutesi englannin puhujana kasvaa kannustavassa ilmapiirissä. Näitä taitoja tarvitset elämässä varmasti! Tule siis mukaan hauskaan porukkaan oppimaan ja ilmaisemaan itseäsi englanniksi. Kurssin voi valita missä vaiheessa opintoja tahansa. Kun teet kurssivalintojasi, sinun tulee valita kurssit ENA08ITI01 ja ITI01ENA08. Kurssin tunnit näkyvät lukujärjestyksessäsi erikseen, mutta ovat käytännössä yksi yhteinen pläjäys. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten Wilma-viestiä voi laittaa.

Katso video, niin tiedät missä mennään.

Lisätietoja kertovat Outi Suominen ja Marietta Kunnas.

MUO1 + ENA03  Music and English – Our best friends

Tervetuloa tajunnan räjäyttävälle musan ja enkun yhteiskurssille!

Music in English – English in Music -kurssi yhdistää kaksi kaikille pakollista ensimmäisen vuoden kurssia: musaykkösen (MU01) ja enkkukolmosen (ENA03). Kurssilla on käytännössä musiikin ja muiden taiteenalojen kurssi englanniksi, mutta se on rutkasti muutakin: taiteilua ja musailua yhdessä, englannin kielen käyttövarmuuden parantamista, konserttikäyntejä ja mikä parasta: kahden banaanikärpäsen nappaamista yhdellä iskulla. Kurssi järjestetään joko jaksossa 5 tai 6.

Musiikki ja englanti eivät ole kaksi erillistä ilmiötä, molemmat ovat varmasti vahvasti läsnä yhdessä sinunkin elämässäsi. Siksipä on helppo sulauttaa myös edellä mainittujen kurssien tehtäviä yhteen siten, että ensimmäisen vuoden työtaakkasi täällä lukiossa helpottuu.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten Wilma-viestiä voi laittaa.

Terkuin musan ope Johanna Mäkitalo ja enkun ope Kaisa Rajalahti

ENA04 + YH01 Get involved!

Tervetuloa maailmaa muuttavalle yhteiskuntaopin ja enkun yhteiskurssille!

ENA04 + YH01 Get involved -kurssi yhdistää kaksi kaikille pakollista toisen vuoden kurssia: yyhooykkösen (YH01) ja enkkunelosen (ENA04). Kurssi on käytännössä yhteiskuntaopin kurssi pääsääntöisesti englanniksi sisältäen mm. ajankohtaisia ilmiöitä, demokratian ja tasa-arvon pohdintaa, hyvinvointivaltion ja väestörakenteiden tutkintaa sekä vallan ja vaikuttamisen välineitä. YH01- ja ENA04-kurssien tehtäviä on helppo yhdistellä siten, että opiskelutaakkasi helpottuu. Kurssilla on sivistystakuu!

Kurssi järjestetään heti lukuvuoden alkuun jaksossa 1 tai 2.

Siispä get involved!

Kysymyksiin vastailevat mielellään yhteiskuntaopin ope Eenariina Hämäläinen ja enkun ope Kaisa Rajalahti.