×

Opiskeluhuolto

Ryhmänohjaaja

Jokaiselle opiskelijaryhmälle on nimetty ryhmänohjaaja, joka on ryhmänsä opiskelijoiden lähiohjaaja ja aikuinen tuki koko lukion ajan. Ryhmänohjaaja pyrkii tutustumaan ryhmänsä opiskelijoihin mahdollisimman hyvin, jotta hän pystyy neuvomaan ja tukemaan opiskelijaa joko itse tai ohjaamaan tarvittaessa muiden asiantuntijoiden luo.

Ryhmänohjaaja seuraa oman ryhmänsä opiskelijoiden opintosuunnitelmien laadintaa ja edistymistä sekä kurssikertymää. Ensisijainen vastuu opintojen suunnittelusta ja kurssien suorittamisesta on opiskelijalla itsellään. Ryhmänohjaaja tapaa ryhmänsä jaksojen lopussa olevilla ryhmänohjaustunneilla.
Ryhmänohjaajien yhteystiedot

Opinto-ohjaus

Lukion ohjaustoimintaan osallistuu koulun opettajakunta. Opinto-ohjaajalla on päävastuu opinto-ohjauksen käytännön järjestämisestä sekä ohjauksen kokonaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta. Opettajan tehtävänä on ohjata opiskelijaa opettamansa oppiaineen opiskelussa sekä auttaa häntä kehittämään oppimisen taitojaan ja valmiuksiaan.

Opinto-ohjauksen tehtävänä on tukea opiskelijaa opinnoissa lukioaikana ja huolehtia siitä, että opiskelijalla on riittävästi sellaisia tietoja ja taitoja, joita hän tarvitsee siirtyessään jatko-opintoihin ja työelämään.

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitajat ovat tavattavissa Tyllin kolmannessa kerroksessa ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata joko soittamalla tai tekstiviestillä numerosta 040 800 4922 tai 041 730 3391, sähköpostilla osoitteesta [email protected] tai lähettämällä Wilma-viestin Katri-Helena Salmelle.

Ajan terveydenhoitajalle voit varata myös Tampereen kaupungin terveyspalveluiden sähköisessä asiointipalvelussa. Kirjautuminen tehdään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille tehdään terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus 1. lukuvuoden aikana.

Lääkäripalvelut

Lääkärintarkastukseen varataan aika, jos siihen todetaan tarve terveydenhoitajan tarkastuksessa tai opiskelija itse haluaa ajan lääkärintarkastukseen.

Tampereella opiskelevat lukiolaiset saavat perustason lääkäripalvelut kaupungin opiskeluterveydenhuollosta. Opiskelijat hakeutuvat ensisijaisesti oman koulun terveydenhoitajan vastaanotolle, jossa tarvittaessa tehdään ajanvaraus lääkärille joko koululle tai opiskeluterveydenhuollon keskitettyyn toimipisteeseen. Keskitetyn toimipisteen yhteystiedot saa terveydenhoitajalta.

Lääkäripalvelut ovat maksullisia yli 18-vuotiaille koskien sairaanhoitokäyntejä. Käyntimaksu peritään kolmelta ensimmäiseltä kerralta, jonka jälkeen käynnit ovat maksuttomia yhden kalenterivuoden aikana. Lisätietoja saat Tampereen opiskeluterveydenhuollon internet-sivuilta.

Kiireellisissä sairaustapauksissa saat apua ympäri vuorokauden terveyspalvelujen neuvonnasta, puh. 03 100 23.

Suun terveydenhuolto

Kehotuskirje varata aika hammastarkastukseen lähetetään 17-vuotiaille tamperelaisille nuorille. Ajan voi varata arkipäivisin keskitetystä ajanvarauksesta klo 8–17, puh. (03) 5657 0100. Ajan tarkastaminen, siirtäminen ja peruuttaminen sekä ensimmäisen ajan varaaminen suuhygienistille ja kiireellisen hammaslääkäriajan varaaminen on mahdollista myös sähköisen asioinnin kautta. Lisätietoja löydät Tampereen kaupungin hammashoidon internet-sivuilta.

Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käyttää Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon palveluja. Hammashoitopalvelujen käyttäjäksi voi ilmoittautua netissä olevalla lomakkeella. Sitä voi myös tilata keskitetystä ajanvarauksesta, puh. (03) 5657 0100. Ajanvaraus on tehtävä itse. Vieraspaikkakuntalaisella opiskelijalla on mahdollisuus käydä hammashoidossa myös omassa kotikunnassaan.

Alle 18-vuotiaiden lääkäripalvelut ja hammashoito ovat ilmaisia. Peruuttamaton aika aiheuttaa tilaajalleen joka tapauksessa 51,40 euron sakon.

Koulupsykologi

Lukiopsykologi Marjaliisa Jalkanen on tavattavissa Tyllin 3. kerroksessa neljänä päivänä viikossa etukäteen sovittuina aikoina. Ajan voit varata joko Wilma-viestillä (selaa vastaanottaja Opettajat-ryhmästä), tekstiviestillä numerosta 0500 574 742 tai sähköpostilla osoitteesta [email protected]

Erityisopetus

Erityisopettaja Piia Sillanpää käy koulullamme pääsääntöisesti tiistaisin. Erityisopetukseen kuuluu LUKI-vaikeuksien testaaminen ja kuntoutus sekä opiskelijoiden tukeminen erilaisissa oppimisvaikeuksissa oppiaineesta riippumatta. Erityisopettajan tavoittaa mieluiten Wilma-viestillä tai sähköpostitse osoitteesta [email protected]

Lukiokuraattori

Lukiokuraattori Tiina Vihantola on tavattavissa maanantaista torstaihin pääsääntöisesti ajanvarauksella. Kuraattoriin voi olla yhteydessä opiskelija itse, mutta myös vanhemmat ja opettajat voivat ottaa yhteyttä, kun huoli opiskelijasta herää. Kuraattoriin voi olla yhteydessä esimerkiksi jaksamisen pulmissa, taloudellisen tilanteen, ihmissuhteiden tai kotitilanteen kuormittaessa sekä opiskelumotivaatioon tai päihteiden käyttöön liittyvissä pulmissa. Lukiokuraattorin tavoittaa Wilma-viestillä ja puhelimitse numerosta 050 409 4905 myös teksti- ja Whatsapp-viestillä.

MIELENTILA-PODCAST

Mielentilan vakioääninä kuulet Tampereen kaupungin opiskeluhuollon psykologit Jaana Ruokosen (vas.), Anssi Tikkasen (kesk.) ja Johanna Hämäläisen (oik.).  Podcastin aiheet käsittelevät opiskelua, hyvinvointia ja elämän vaikeitakin aiheita.  Mielentilaa pääset kuuntelemaan Soundcloudissa (https://soundcloud.com/user-326309197) Ehdota meille aiheita tai esitä kysymyksiä psykologille Insta-tilin (tukea_opiskeluun_tre) kautta tai lähettämällä sähköpostia ja palautetta osoitteeseen [email protected] Tervetuloa seuraamaan podcastia!