×

Ilmiökurssit

Ilmiökurssit

Ilmiökursseilla opitaan yli oppiainerajojen ja yhdistetään opiskelua esimerkiksi ilmaisutaitoaineessa ja kielessä tai reaaliaineessa. Ilmiökurssit voivat olla valtakunnallisia pakollisia tai syventäviä tai koulukohtaisia. Ilmiökurssien tarjonta vaihtelee vuosittain. Seuraa tiedotusta Wilmassa.

Lukuvuonna 2018–2019 Tampereen yhteiskoulun lukiossa on tarjolla seuraavat ilmiökurssit:

ENA03 + MU01 Music in English – English in Music

Milloin? 5. jakso

Tervetuloa tajunnan räjäyttävälle musan ja enkun yhteiskurssille!! Music in English – English in Music -kurssi yhdistää kaksi kaikille pakollista ensimmäisen vuoden kurssia: musaykkösen (MU01) ja enkkukolmosen (ENA03). Kurssi on käytännössä musiikin ja muiden taiteenalojen kurssi englanniksi, mutta se on rutkasti muutakin: taiteilua ja musailua yhdessä, englannin kielen käyttövarmuuden parantamista, konserttikäyntejä ja mikä parasta: kahden banaanikärpäsen nappaamista yhdellä iskulla. Musiikki ja englanti eivät ole kaksi erillistä ilmiötä, molemmat ovat varmasti vahvasti läsnä yhdessä sinunkin elämässäsi. Siksipä on helppo sulauttaa myös edellä mainittujen kurssien tehtäviä yhteen siten, että ensimmäisen vuoden työtaakkasi täällä lukiossa helpottuu. Siispä get on board!

Kun teet kurssivalintojasi, sinun tulee valita jaksosta 5 kurssit MU01.09.ENA03 (tuntipaikka, eli koodi 1) ja ENA03.04.MU01 (tuntipaikka, eli koodi 2). Kurssin tunnit näkyvät lukujärjestyksessäsi erikseen, mutta ovat käytännössä yksi yhteinen pläjäys. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten Wilma-viestiä voi laittaa.

Mistä saan lisätietoja? Leena Puonti ja Kaisa Rajalahti

ITI01 + ENA08 ilmiökurssi Impro in English

Milloin? 4.jakso

Impro in English -ilmiökurssilla yhdistetään luovasti englannin suullinen kurssi ja improvisaatiokurssi. Improillessa englanniksi luovuus kukkii, ääntäminen paranee, sanasto laajenee ja varmuutesi englannin puhujana kasvaa kannustavassa ilmapiirissä. Näitä taitoja tarvitset elämässä varmasti! Tule siis mukaan hauskaan porukkaan oppimaan ja ilmaisemaan itseäsi englanniksi.

Kurssin voi valita missä vaiheessa opintoja tahansa. Kun teet kurssivalintojasi, sinun tulee valita jaksosta 4 kurssit ENA08.04ITI01 (tuntipaikka, eli koodi 1) ja  ITI01.05ENA08 (tuntipaikka, eli koodi 2). Kurssin tunnit näkyvät lukujärjestyksessäsi erikseen, mutta ovat käytännössä yksi yhteinen pläjäys. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, joten Wilma-viestiä voi laittaa.

Katso video, niin tiedät missä mennään.  

Mistä saan lisätietoja: Outi Suominen ja Marietta Kunnas

ENADebate

When? Starting from 5.9. to mid January each week on Wednesday at 16.00–17.30

You may be a skillful debater or a total beginner who has no real idea what debate is. Either way, join us for a debate course that will teach you how to become a critical thinker, a good listener and a talented speaker.

The course is organized in co-operation of two schools, Rellu (Tampereen lyseon lukio) and TYK (Tampereen yhteiskoulun lukio) and will be held each week on Wednesday until mid January. The first meeting will take place at Tampereen lyseon lukio, room 125 on Wednesday 5.9. from 16.00 to 17.30 pm.

We’re going to run two groups: one for beginners and one for more advance debaters. All years welcome.

Don’t hesitate — debate!

For more information and sign up: Laura Helminen