×

Opiskelijaksi

Tervetuloa tykkiläiseksi!

Voit tulla tutustumaan TYKiin joko osallistumalla Avointen ovien päivään lokakuussa, esittelyiltaan tammikuussa tai ilmoittautumalla etukäteen koulupäivien aikana oleviin tutustumiskierroksiin. Kaikkiin tilaisuuksiin voit tulla joko yksin, kaveriporukalla tai yhdessä kotiväen kanssa.

AVOIMET OVET lauantaina 28.10.2017 klo 9–12.30

Päivän aikana pääset mukaan oppitunneille, näet ilmaisutaitoesityksiä sekä voit tutustua digipedagogiikkaan. Voit ostaa ruokalipun, jolla saat koululounasta ja kahviossa pääset nauttimaan naistoimikunnan tuoreista pullista. Tarkempi ohjelma päivitetään syyskuun aikana.

ESITTELYILTA MA 22.1.2018

Peruskoulusta valmistuville ja heidän vanhemmilleen on iltatilaisuus maanantaina 22.1.2018 klo 18.30 (kahvit klo 18).

Esittelyiltaan ja avoimiin oviin ei tarvita ennakkoilmoittautumista.

PÄIVÄVIERAILUAJAT 2017–2018

Yläkoulujen oppilasryhmille tarkoitettuja tutustumiskäyntejä on koulupäivien aikana marras-tammikuussa useita. Ilmoittaudu näihin päivävierailuihin etukäteen opinto-ohjaaja Kirsi Sirkalle, kirsi.sirkka@tyk.info, p. 050 449 1394.

Koulumme ulko-ovemme ovat lukossa. Tuutorit tulevat vastaan TYKin kiinteistön (Hallituskatu 32) Aleksanterin kirkon puoleiselle alaovelle. Tämän jälkeen kokoonnutaan TYKin toisessa kerroksessa kanslian edessä sohvilla. Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia. Tervetuloa!

Vierailuajat 2017–2018

To 9.11. klo 12.30
Ti 14.11. klo 9.00 TÄYNNÄ
To 16.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Ma 20.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Ke 29.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Pe 1.12. klo 9.00 TÄYNNÄ
To 7.12. klo 9.00 TÄYNNÄ
Ke 10.1. klo 9.00
Pe 12.1. klo 9.00
To 18.1. klo 12.30
Ti 30.1. klo 9.00

Hakuohjeet

Kouluun haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaun lisäksi hakija täyttää Tampereen kaupungin sähköisen ainevalintakortin sekä toimittaa koulun kansliaan harrastuslausunnot ja viimeisimmän jaksotodistuksen viimeistään noin kaksi viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen. Koulumme ei järjestä pääsykokeita. Kaikkien kouluun valittavien on mahdollista valita opintoihinsa ilmaisutaitoa. Opiskelijavalintaan vaikuttavat koulumenestys, hakijan harrastuneisuus sekä äidinkielen, liikunnan, kuvataiteen tai musiikin arvosanat. Tutustu hakuohjeisiin huolellisesti ja rohkene kysyä, jos jää epäselvyyksiä!

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 11,3. Ratkaisevin on peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo. Harrastuksista voi saada pisteitä maksimissaan 1,0. Painotetuista aineista (äidinkieli, liikunta, kuvataide, musiikki, käsityö, sirkustaide tai media/viestintä) saatava pistemäärä on maksimissaan 0,3.

Seuraavista kouluaikaisista harrastuksista saa lisäpisteitä 0,05–0,5: musiikki, tanssi, teatteri, sirkus, kuvataide, sanataide, elokuva, käsityö, liikunta, partio, roolipelit, seurakunta- ja isostoiminta, Prometheus-toiminta, oppilaskunta- ja/tai tukioppilasoiminta, lasten- ja nuortenparlamentti sekä kerhonohjaus.

Lisäpisteitä saa 0,1–0,2 peruskoulun painotuksesta musiikissa, kuvataiteessa, liikunnassa tai viestinnässä. Pidempiaikaisista harrastuksista lisäpisteitä saa enemmän kuin lyhytaikaisista. Kaikista kouluaikaisista harrastuksista on mahdollista saada lisäpisteitä, joten ne kannattaa ilmoittaa haussa.

Äidinkielen, liikunnan ja kuvataiteen tai vaihtoehtoisesti musiikin viimeisestä arvosanasta saa lisäpisteitä siten, että

  • arvosanasta 10 saat 0,1 lisäpistettä,
  • arvosanasta 9 saat 0,05 lisäpistettä ja
  • arvosanasta 8 saat 0,02 lisäpistettä.
Hakuopas 2018 (pdf)
Hakijan tulee toimittaa koululle:
  • peruskoulun viimeisin jaksotodistus, jossa näkyy hakijan viimeisimmät peruskoulussa saadut arvosanat äidinkielessä, liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa.
  • harrastuslausunnot: Liitä hakemukseesi harrastusten ohjaajien lausunnot joko TYKin omaa harrastuslausuntokaavaketta hyödyntäen tai vapaamuotoisesti kirjoitettuna.
Hakulomakkeet

TYK sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Aleksanterin kirkkopuiston laidalla hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa

Koulun tilat ovat kahdessa eri kiinteistössä, Tykissä ja Tyllissä, jotka ovat toistensa välittömässä läheisyydessä. Koulussa on hyvät ainekohtaiset opetustilat ja monia erikoistiloja, joista mainittakoon laboratoriot, video- ja äänitysstudio, radiostudio, musiikkiluokat, näyttämö valaistus- ja äänilaitteineen, ilmaisutaidon luokka, pimiö, keramiikkahuone, kirjasto, liikuntasali ja viihtyisä ruokala.

Google Maps näyttää koulun sijainnin kartalla.