×

Opiskelijaksi

Tervetuloa tykkiläiseksi!

Voit tulla tutustumaan TYKiin joko osallistumalla Avointen ovien päivään lokakuussa, esittelyiltaan tammikuussa tai ilmoittautumalla etukäteen koulupäivien aikana oleviin tutustumiskierroksiin. Kaikkiin tilaisuuksiin voit tulla joko yksin, kaveriporukalla tai yhdessä kotiväen kanssa.

Esittelyilta ma 22.1.2018

Tervetuloa TYKin esittelyiltaan maanantaina 22.1.2018 klo 18.30 alkaen (kahvit klo 18.00). Tutustu TYKin opetustarjontaan ilmaisutaidossa sekä muissa lukioaineissa. Tuutorit ja opinto-ohjaajat opastavat ja aineenopettajat vastaavat kysymyksiin!

Esittelyiltaan ja avoimiin oviin ei tarvita ennakkoilmoittautumista.

PÄIVÄVIERAILUAJAT 2017–2018

Yläkoulujen oppilasryhmille tarkoitettuja tutustumiskäyntejä on koulupäivien aikana marras-tammikuussa useita. Ilmoittaudu näihin päivävierailuihin etukäteen opinto-ohjaaja Kirsi Sirkalle, kirsi.sirkka@tyk.info, p. 050 449 1394.

Koulumme ulko-ovet ovat lukossa. Tuutorit tulevat vastaan TYKin kiinteistön (Hallituskatu 32) Aleksanterin kirkon puoleiselle alaovelle. Tämän jälkeen kokoonnutaan TYKin toisessa kerroksessa kanslian edessä sohvilla. Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia. Tervetuloa!

Vierailuajat 2017–2018

To 9.11. klo 12.30
Ti 14.11. klo 9.00 TÄYNNÄ
To 16.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Ma 20.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Ke 29.11. klo 12.30 TÄYNNÄ
Pe 1.12. klo 9.00 TÄYNNÄ
To 7.12. klo 9.00 TÄYNNÄ
Ke 10.1. klo 9.00 TÄYNNÄ
Pe 12.1. klo 9.00 TÄYNNÄ
To 18.1. klo 12.30 TÄYNNÄ
Ti 30.1. klo 9.00

Hakuohjeet

Kouluun haetaan toisen asteen kevään yhteishaussa 20.2.–13.3.2018 osoitteessa www.opintopolku.fi. Yhteishaun lisäksi hakija täyttää Tampereen kaupungin sähköisen ainevalintakortin sekä toimittaa koulun kansliaan harrastuslausunnot ja viimeisimmän jaksotodistuksen viimeistään noin kaksi viikkoa hakuajan päättymisen jälkeen. Koulumme ei järjestä pääsykokeita. Kaikkien kouluun valittavien on mahdollista valita opintoihinsa ilmaisutaitoa. Opiskelijavalintaan vaikuttavat koulumenestys, hakijan harrastuneisuus sekä äidinkielen, liikunnan, kuvataiteen tai musiikin arvosanat. Tutustu hakuohjeisiin huolellisesti ja rohkene kysyä, jos jää epäselvyyksiä!

Maksimipistemäärä kouluun haettaessa on 11,3. Ratkaisevin on peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, enintään 10 p.. Harrastuksista  ja perusasteen painotuksesta voi saada pisteitä maksimissaan 1,0. Painotetuista aineista (äidinkieli, liikunta ja kuvataide tai musiikki) saatava pistemäärä on maksimissaan 0,3.

Kouluaikaisista harrastuksista saa lisäpisteitä 0,05–0,5, esimerkiksi: musiikki, tanssi, teatteri, sirkus, kuvataide, sanataide, elokuva, käsityö, liikunta, partio, roolipelit, seurakunta- ja isostoiminta, Prometheus-toiminta, oppilaskunta- ja/tai tukioppilastoiminta, lasten- ja nuortenparlamentti sekä kerhonohjaus.

Harrastuspisteitä (max. 0,1–0,2) saa lisäksi peruskoulun painotuksesta (liikunta, kuvataide, musiikki, käsityö, sirkustaide tai media/viestintä). Pidempiaikaisista harrastuksista ja painotuksesta saa pisteitä saa enemmän kuin lyhytaikaisista. Kaikista kouluaikaisista harrastuksista on mahdollista saada lisäpisteitä, joten ne kannattaa ilmoittaa haussa.

Äidinkielen, liikunnan ja kuvataiteen tai musiikin viimeisestä arvosanasta saa lisäpisteitä siten, että

  • arvosanasta 10 saat 0,1 lisäpistettä,
  • arvosanasta 9 saat 0,05 lisäpistettä ja
  • arvosanasta 8 saat 0,02 lisäpistettä.
Hakuopas 2018 (pdf)
Hakijan tulee toimittaa koululle:
  • peruskoulun viimeisin jaksotodistus, jossa näkyy hakijan viimeisimmät peruskoulussa saadut arvosanat äidinkielessä, liikunnassa, musiikissa ja kuvataiteessa.
  • harrastuslausunnot: Liitä hakemukseesi harrastusten ohjaajien lausunnot joko TYKin omaa harrastuslausuntokaavaketta hyödyntäen tai vapaamuotoisesti kirjoitettuna.
Hakulomakkeet

TYK sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa Aleksanterin kirkkopuiston laidalla hyvien liikenneyhteyksien tuntumassa

Koulun tilat ovat kahdessa eri kiinteistössä, Tykissä ja Tyllissä, jotka ovat toistensa välittömässä läheisyydessä. Koulussa on hyvät ainekohtaiset opetustilat ja monia erikoistiloja, joista mainittakoon laboratoriot, video- ja äänitysstudio, radiostudio, musiikkiluokat, näyttämö valaistus- ja äänilaitteineen, ilmaisutaidon luokka, pimiö, keramiikkahuone, kirjasto, liikuntasali ja viihtyisä ruokala.

Google Maps näyttää koulun sijainnin kartalla.